Lisa van Harskamp

In 2017 ben ik begonnen aan de bacheloropleiding Global Law aan de Universiteit van Tilburg. In deze bachelor kijk je verder dan één rechtssysteem en bestudeer je complexe juridische kwesties vanuit een mondiaal perspectief. In 2021 zal ik de bacheloropleiding afronden. Tijdens mijn bacheloropleiding kwam ik erachter dat mijn passie bij het Nederlands recht ligt, met name het strafrecht en familie- en jeugdrecht. Daarom ben ik begonnen met een Nederlands recht minor om in september 2021 te mogen starten aan de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg.

Ik heb de afgelopen jaren meerdere ervaringen opgedaan om mijzelf uit te dagen en mijn kennis te verbreden. Bij mijn studentenvolleybalvereniging heb ik een bestuursjaar als secretaris mogen draaien en ik ben nu lid van de Commissie van Beroep. Verder heb ik een halfjaar in IJsland gewoond en daar aan de Reykjavik University een minor gevolgd. Tijdens mijn exchange deed ik mee aan de EEA Law Moot Court, een internationale oefenrechtbankcompetitie waarin ik in de finale terecht ben gekomen. Ook ben ik in contact gekomen met het asiel- en vreemdelingenrecht door te werken als juridische begeleider bij Vluchtelingenwerk. Als juridisch begeleider hielp ik vluchtelingen met hun asielprocedure door hun contact met de advocaten te onderhouden en spreekuren te houden voor al hun juridische vragen.

Wat ik nog miste was ervaring in de praktijk met betrekking tot de rechtsgebieden strafrecht en jeugdrecht. Door mijn voorkennis van het asielrecht was het daarom een fijne aansluiting om als juridisch medewerker bij Berte Advocaten te starten sinds maart 2021. Mijn werkzaamheden als juridisch medewerker bestaan uit het ondersteunen van de advocaten bij hun dagelijkse werkzaamheden, zoals jurisprudentie onderzoek maar ook het uitwerken van brieven. Ik heb gelijk gemerkt dat dit team enorm hecht is en professioneel, waarbij iedereen de kans krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen.

Lisa van Harskamp
Tel: 013-5353885
nl_NL