mr. Madeleine Berte
In 1997 verhuisde ik van mijn geboorte dorpje Mierlo naar de levendige stad Tilburg om rechten te studeerden aan de Katholieke Universiteit Brabant, nu genaamd de Universiteit van Tilburg. In 2001 ben ik “met genoegen” strafrechtelijk afgestudeerd. Net als vele anderen studenten die strafrechtelijk afstuderen wilde ik graag strafrechtadvocaat worden maar advocaat-stagiaire plekken in de strafrechtadvocatuur bleken schaars.
Ik kon na mijn afstuderen wel meteen aan de slag bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) als hoor- en beslismedewerker asiel. Daar lag ik geregeld in de clinch met de senior die mij begeleide. Hier is wel de liefde ontstaan voor het vreemdelingenrecht en asielrecht en de wens om aan de andere kant te staan, namelijk tegenover de IND.
In 2002 kon ik vanwege mijn inmiddels opgedane kennis in het vreemdelingen- en asielrecht in combinatie met mijn strafrechtelijke studie als jurist aan de slag bij Santi Advocaten in Waalwijk. Na 3 maanden kreeg ik het aanbod daar om de advocatenopleiding te doen en ging mijn droom in vervulling want in januari 2003 werd ik beëdigd tot advocaat.
Na een kleine 4 jaar bij Santi Advocaten met veel plezier te hebben gewerkt, werd ik in 2006 partner bij Berte Maalsté en Blom advocaten, een middelgroot kantoor met een vestiging in Tilburg en in Utrecht. Vanaf 2012 heb ik mijn eigen kantoor in Tilburg genaamd Berte Advocaten. In datzelfde jaar heb ik de specialisten opleiding straf(procesrecht) aan het Willem Pompe instituut gevolgd waarmee ik lid werd van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtspecialisten.
Naast het strafrecht, vreemdelingenrecht en asielrecht houd ik mij ook graag bezig met het jeugdrecht. Ik ben door de rechtbank erkend als jeugdrechtadvocaat, zodat ik bijvoorbeeld ook bijstand kan bieden in ondertoezichtstellingzaken (OTS) en bij uithuisplaatsingen (UHP).
Ik ben op de 4 hiervoor genoemde rechtsgebieden geregistreerd
in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten. Deze registratie brengt de verplichting mee om elk jaar voor elk geregistreerd rechtsgebied 10 opleidingspunten te behalen.
Ik geniet nog elke dag van mijn vak, ik vind het leuk om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden zodat mijn jarenlange kennis groeit en up to date blijft en ik ga nog steeds iedere dag met plezier de strijd aan met bijvoorbeeld de IND, de officier van justitie of Bureau Jeugdzorg. Gelukkig heb ik ook de wijsheid in pacht om daar waar zaken zonder strijd voor mijn cliënten tot het beste eind resultaat leiden, de strijdbijl even te begraven.