Asielrecht

Asiel betekend letterlijk: "toevluchtsoord" en is afgeleid van het Griekse woord asulon dat "vrijplaats" betekent, een plaats waar niet wordt geroofd. Een asielzoeker is een vreemdeling die in Nederland wil verblijven omdat hij bescherming zoekt, waarbij Nederland het toevluchtsoord is.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is de organisatie die, namens de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, beslissingen neemt over bijvoorbeeld de verlening of de intrekking van asielvergunningen.

Het  asielrecht verandert continue en een groot deel van het asielrecht wordt beheerst door Europese regels (richtlijnen). Bij Berte advocaten zijn er twee advocaten gespecialiseerd in het asielrecht. Beide advocaten hebben velen jaren ervaring en zij houden hun kennis up to date. Zij voldoen aan de vereisten die de Raad voor Rechtsbijstand en de Nederlandse Orde van Advocaten stellen om als advocaat juridische bijstand te verlenen aan asielzoekers.

Bij Berte advocaten krijgt u eerlijk advies. Indien wij geen kansen zien in een aanvraag- of  beroepsprocedure dan zeggen wij dat eerlijk tegen u. We geven nooit garanties op te behalen resultaten, wel garanderen wij u dat we ons maximaal, met kennis en daadkracht zullen inzetten voor u zaak.

nl_NL