Tips van  Berte Advocaten:

 

Algemene tips

 

Tip 1:

Beroep u op uw zwijgrecht! U bent als verdachte niet verplicht om mee te werken aan het onderzoek van de politie. U heeft om die reden op grond van de wet het recht om te zwijgen. Het is aan het Openbaar Ministerie om uw schuld te bewijzen en niet aan u om te bewijzen dat u onschuldig bent. De strafrechtspecialisten van Berte Advocaten raden u aan om u op uw zwijgrecht te beroepen, in ieder geval totdat u een advocaat heeft gesproken. Uw advocaat kan vervolgens met u de beste strategie in uw strafzaak bepalen.

 

Tip 2:

Geef de politie geen toestemming om uw huis te betreden of uw spullen te doorzoeken voordat u hierover overleg heeft gehad met een advocaat en pas nadat een machtiging en legitimatie is getoond. De politie moet zich aan bepaalde wettelijke regels houden om deze onderzoekshandelingen te verrichten en indien zij dat niet doet kan het bewijs dat op die manier wordt verzameld worden uitgesloten. Dit betekent dat het niet mag worden gebruikt in uw strafzaak. Het wel of niet verlenen van toestemming kan dan ook het verschil betekenen tussen een veroordeling en een vrijspraak.

 

Tip 3:

Vraag altijd om advies en verhoorbijstand van een advocaat als u bent aangehouden! De politie kan als u bent aangehouden geen toezeggingen doen over wanneer u wordt vrijgelaten, nu zij niet degene zijn die daarover mogen beslissen, dat is de officier van justitie. Hecht dan ook geen geloof aan toezeggingen van de politie als:  ik zou geen advocaat bij het verhoor nemen want dan duurt het allemaal veel langer en als u nu gewoon verklaart, staat u zo weer buiten. Bij Berte Advocaten werken meerdere strafrechtadvocaten en wij zullen altijd zo snel mogelijk naar het bureau toekomen nadat wij een melding hebben ontvangen dat een cliënt bijstand wenst.

 

Tip 4:

Teken niet zonder vooraf overleg met uw advocaat voor het doen van afstand van uw eigendommen.

 

Tip 5:

Zijn uw spullen in beslag genomen en u wilt deze terug dan is het belangrijk om in actie te komen om te voorkomen dat het onnodig lang duurt voordat u uw spullen retour heeft of nog erger dat de spullen zoek raken. Berte Advocaten kan u hiermee helpen. Eerst via een verzoek tot teruggave aan het Openbaar Ministerie en indien dat niet helpt via een klaagschrift bij de rechtbank

nl_NL