Volwassen strafrecht

In het strafrecht wordt er een onderscheid gemaakt tussen jeugdstrafrecht en volwassen strafrecht. Meerderjarigen vallen meestal onder de regels van het volwassen strafrecht, maar voor de jongeren tussen de 18 en 23 jaar kan een rechter er voor kiezen toch het jeugdstrafrecht toe te passen.

Er zitten veel verschillen tussen het jeugdstrafrecht en het volwassen strafrecht. Een daarvan is dat de straffen in het volwassenstrafrecht veel hoger zijn dan in het jeugdstrafrecht. Dit blijkt onder meer uit de orientatiepunten voor de straftoemeting die de rechtbanken hanteren bij het bepalen van de straf. Vanwege de verschillen tussen het jeugdstrafrecht en het volwassen strafrecht hebben wij ervoor gekozen om deze rechtsgebieden apart op onze website te behandelen.

Onderaan deze pagina kunt u bij “meer strafrecht”  informatie krijgen over onderwerpen uit het volwassenstrafrecht waar wij van denken dat als iemand voor het eerst met het strafrecht te maken krijgt men daar graag informatie over wil verkrijgen.

Kunt u het antwoord op uw vraag of vragen niet op onze website vinden neem dan gerust contact op met een van onze strafrechtspecialisten. Onze advocaten hebben elk hun eigen expertises maar in één rechtsgebied zijn wij allemaal specialist en dat is het strafrecht. Wij zijn dan ook met recht een strafrechtkantoor. 

nl_NL