Huurrecht

Huurrecht behoort tot één van de specialisme van Berte Advocaten. Dus zoekt u als particulier of als bedrijf een huurrechtadvocaat dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onder het bereik van het huurrecht vallen alle overeenkomst waarin de verhuurder het gebruik van een zaak verstrekt aan de huurder en de huurder daarvoor een tegenprestatie levert aan de verhuurder. Zo kan het gaan om de verhuur van een huis, een woonruimte of een bedrijfspand. Maar ook de verhuur van een fiets, een auto, een boek, gereedschap, etc. vallen onder het bereik van het huurrecht.

Het sluiten van een huurovereenkomst is niet gebonden aan een vormvereiste. Dit betekent dat een huurovereenkomst schriftelijk kan zijn maar ook mondelinge afspraken over het verstrekken van een zaak waarvoor een tegenprestatie wordt geleverd leveren een rechtsgeldige huurovereenkomst.

Om te spreken van een huurovereenkomst is vereist dat een tegenprestatie wordt geleverd door de huurder. Dit gaat in de meeste gevallen om een maandelijkse betaling aan de verhuurder voor het gebruik van de zaak maar ook andere tegenprestaties zijn mogelijk. Zo kan een huurder ook afspreken met de verhuurder dat hij voor het gebruik van de zaak onderhoud aan de zaak zal verrichten.

Een huurovereenkomst afsluiten lijkt in eerste instantie alles behalve complex te zijn maar schijn bedriegt. Het Nederlandse huurrecht kent een tal van regels waar niet van mag worden afgeweken en deze regels verschillen ook per zaak die wordt verhuurd. Zo zijn bijvoorbeeld de regels voor een huurwoning anders dan voor een bedrijfspand.

Onze advocaten huurrecht kunnen zowel u als verhuurder als u als huurder bijstaan. Wil u een huurovereenkomst afsluiten en bent u benieuwd naar wat wel en niet mag volgens de wet of heeft u al een huurovereenkomst en heeft u daarover een geschil met uw verhuurder of huurder? Onze huurrechtspecialist kan u voorzien van deskundig juridisch advies en met een oog voor detail en daadkracht zal samen met u naar de best mogelijke oplossing in uw situatie worden gezocht. Aarzel niet en meld uw zaak aan via he formulier op onze website of neem telefonisch contact op via 013 53 53 885 voor een vrijblijvend advies.

nl_NL