Kosten

Uurtarief

Bij Berte Advocaten weet u op voorhand waar u qua kosten aan toe bent. Wij hanteren een marktconform uurtarief wat varieert tussen de 175 euro en 350 euro exclusief btw. In tegenstelling tot veel andere advocatenkantoren brengen wij geen kantoorkosten in rekening. Bij iedere opdracht wordt vooraf het geldende tarief besproken en krijgt u een inschatting van de kosten. Daarnaast zijn onze declaraties voorzien van urenspecificaties waarin u tot in detail de omschrijving terugvindt van alle verrichte werkzaamheden. De hoogte van het uurtarief hangt af van onder meer de complexiteit, de spoedeisendheid en het belang van de zaak. Welk uurtarief bij u van toepassing is wordt vooraf overeengekomen.

Vaste prijsafspraak

Afhankelijk van de zaak is het vaak ook mogelijk om een vast bedrag voor de gehele bijstand in die procedure af te spreken, zodat u op voorhand exact weet waar u aan toe bent.

Gefinancierde rechtsbijstand / “pro deo”

Juridische bijstand van Berte Advocaten hoeft niet duur te zijn voor mensen die niet veel inkomen en vermogen hebben, omdat zij vaak in aanmerking kunnen komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Gefinancierde rechtsbijstand houdt in dat de overheid de kosten van rechtsbijstand - of een deel daarvan - voor haar rekening neemt.

Het hangt af van het soort zaak waar u rechtsbijstand in wenst en van uw inkomen en vermogen en dat van uw eventuele partner of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand en hoe hoog uw eigen bijdrage is.

Raad voor Rechtsbijstand | LinkedInZo is het bijvoorbeeld in bezwaarzaken tegen de belastingdienst en de CJIB maar ook voor hulp bij aanvragen voor een reguliere verblijfsvergunning niet mogelijk om gefinancierde rechtsbijstand te krijgen, omdat mensen dit aldus de Raad voor Rechtsbijstand zelf kunnen regelen. Indien uw bezwaar tegen de belastingdienst of het CJIB geen succes was of de reguliere aanvraag om een verblijfsvergunning is afgewezen, dan is voor de vervolgprocedure vaak wel weer gefinancierde rechtsbijstand mogelijk.

Als uw zaak voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt dan doet uw advocaat voor u een aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand bij de Raad voor Rechtsbijstand. Ons kantoor werkt samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust en daardoor heeft u snel een beslissing op de aanvraag.

De Raad voor Rechtsbijstand brengt u zelf op de hoogte van haar besluit. De Raad voor Rechtsbijstand kijkt bij haar beslissing naar het inkomen zoals dit twee jaar voor het jaar van de aanvraag was (in het zogenaamde peiljaar). Mocht uw inkomen nu een stuk lager zijn dan twee jaar geleden, dan kunt u een peiljaarverlegging aanvragen. Onze advocaten zullen dit ook uitgebreid met u bespreken tijdens het eerste gesprek.

Voor meer informatie over gefinancierde rechtsbijstand, waaronder de huidige inkomens- en vermogensgrenzen, kunt u terecht bij de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Het juridisch loket en korting op eigen bijdrage

Vaak kunt u een korting krijgen op de eigen bijdrage als u zich door het Juridisch Loket laat doorverwijzen naar ons kantoor.

Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de website van het Juridisch Loket: www.juridischloket.nl.

Het Juridisch Loket | LinkedIn

Het Juridisch Loket is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8020 op maandag tot en met donderdag van 9:00 – 12:30 uur en 13:30 – 17:30 uur en op vrijdag van 9:00 – 13:00 uur. Daarnaast zijn er bij het Juridisch Loket in Tilburg, gelegen aan de Spoorlaan 404, inloopspreekuren en wel op dinsdagen van 9:00 - 11:00 uur, donderdag 14:00 – 16:00 uur en vrijdag 9:00 – 11:00 uur.

In sommige gevallen hoeft u zelfs helemaal geen eigen bijdrage te voldoen en komt u in aanmerking voor kosteloze gefinancierde rechtsbijstandsverlening.

Onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld indien iemand enkel een bijstandsuitkering geniet volgens de Participatiewet, is het mogelijk dat de gemeente de aan u opgelegde eigen bijdrage vergoedt via de bijzondere bijstand. Berte Advocaten heeft voor cliënten uit de gemeente Tilburg formulieren daarvoor in huis en helpt u graag bij het doen van de aanvraag voor bijzondere bijstand voor de kosten van de eigen bijdrage.  

De Rechtswinkel Tilburg

In sommige gevallen leent een juridische kwestie, vanwege de eenvoud of het relatief lage financiële belang, zich niet voor bijstand van een advocaat (op grond van gefinancierde rechtsbijstand).
 
Dit betekent niet dat u als rechtzoekende dan met lege handen staat. De Rechtswinkel Tilburg biedt in dit soort situaties een uitkomst en kan u in juridische zin een helpende hand bieden. 
 
Om u als rechtzoekende een helpende hand te bieden heeft Berte Advocaten een samenwerkingsverband met Rechtswinkel Tilburg. De advocaten bij Berte Advocaten zullen u dan ook indien uw zaak daarvoor geschikt is wijzen op de mogelijkheid van juridische bijstand door de Rechtswinkel Tilburg en indien gewenst een afspraak voor u inplannen bij de Rechtswinkel Tilburg
nl_NL