De werkzaamheden van een secretaresse op een advocatenkantoor

Sinds 2012 ben ik werkzaam als juridisch secretaresse bij Berte Advocaten. De eerste jaren beheerde ik het secretariaat alleen. Maar toen het kantoor begon te groeien en er meer advocaten en advocaat-stagiaires bij kwamen, kreeg ik hulp van studenten die een paar dagen per week het secretariaat kwamen ondersteunen. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds zo. Inmiddels zijn we met vier mensen werkzaam op het secretariaat; naast mij een drietal studenten die enkele dagen per week meehelpen.

Wat mijn werk zo leuk maakt is dat geen dag hetzelfde is. Het is een baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid. De taken die een juridisch secretaresse uitvoert verschillen per kantoor, per rechtsgebied en zelfs per advocaat. Mijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het ontvangen en te woord staan van cliënten, het aanleggen en archiveren van dossiers, het uitwerken van dictaten, telefoon aannemen, het beheren van de agenda’s, het maken en verweken van facturen, het verzorgen van correspondentie en het assisteren van de advocaten bij het complementeren van processtukken.

Ik vind mijn werk als juridisch secretaresse nog steeds erg leuk vanwege de variatie in werkzaamheden en de persoonlijke aanpak en benadering van Berte Advocaten. Je weet nooit wat een dag brengt.                                                    

nl_NL