mr. Piet Hein Hillen

Ik ben geboren in Tilburg en bezocht in Tilburg ook de middelbare school (Theresialyceum) en de Universiteit (bij aanvang studie: de Katholieke Hogeschool Tilburg). In 1992 ben ik afgestudeerd te Tilburg. Na mijn beëdiging als advocaat in februari 1993 heb ik me voornamelijk toegelegd op strafrecht en het vreemdelingen- en asielrecht. Juist in deze rechtsgebieden komen mijn kwaliteiten (vechtlust en vasthoudendheid) het best tot zijn recht. Deze vechtlust is in de meer dan 25 jaar dat ik werkzaam ben als advocaat niet afgenomen.

Tot mijn expertise behoren onder meer: de rechten van Turkse werknemers en hun gezinsleden, ongewenstverklaring, inreisverbod en staatloosheid. Hoogtepunt van mijn carrière was de procedure bij het Hof van Justitie in Luxemburg in de zaak Pehlivan. Grootste teleurstellingen, maar dat geldt voor veel asieladvocaten, zijn de Afghaanse 1F zaken. De wijze waarop de asielaanvragen van een groot aantal Afghanen zijn behandeld zie ik als de grootste schandvlek binnen het Nederlandse asielrecht.

Door de jaren heen heb ik mij ook gespecialiseerd in het verbintenissenrecht zoals contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Ook in deze zaken zet ik mij met plezier in voor uw belang.

Met kennis van zaken en jarenlange ervaring geef ik u altijd een eerlijk advies over uw kansen in procedures, ook als dit “slecht nieuws” is.

Ik ben lid van de Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten

Daarnaast ben ik ook een verdienstelijk hobby-kok en een groot (vooral passief) sportliefhebber.

Piet Hein Hillen