Drugszaken zoals hennep

Heeft u een hennepkwekerij en heeft de politie deze ontdekt of bent u verdachte in een andere druggerelateerde strafzaak? Dan bent u bij  Berte Advocaten aan het juiste adres! Deskundig, daadkrachtig en met oog voor detail staan wij u bij met als enige doel uw belangen zo goed mogelijk te behartigen.

Indien een hennepkwekerij in uw woning of uw bedrijfspand wordt aangetroffen door de politie, zal de politie u als verdachte willen gaan horen. In sommige gevallen krijgt u een zogenaamde ontbiedingsbrief, waarin de politie u uitnodigt voor verhoor. In de andere gevallen zal de politie u ter plekke aanhouden en u meenemen naar het politiebureau voor verhoor. U heeft als verdachte het recht om voorafgaand aan het verhoor een advocaat te spreken. Berte Advocaten raadt u aan om gebruik te maken van dit recht, omdat dit van invloed kan zijn op de uiteindelijke uitkomst in uw strafzaak. Indien u de naam van een van onze advocaten op het politiebureau doorgeeft, zal een van onze advocaten u snel komen bezoeken op het politiebureau en met u samen de strategie voor het verhoor bepalen.

Tip: U bent niet verplicht om de politie uw woning binnen te laten. Als de politie uw woning wil betreden en u geeft hiervoor geen toestemming gelden er strikte wettelijke regels. Als de politie zich niet aan deze regelgeving houdt, kan het bewijs dat in uw woning is aangetroffen worden uitgesloten. In andere woorden, ook al is door de politie een hennepkwekerij aangetroffen in uw woning, dan is het alsnog mogelijk dat u wordt vrijgesproken indien het bewijs onrechtmatig is verkregen. Geef daarom nooit toestemming om u woning te betreden als u een hennepkwekerij in uw woning heeft.

Tip: U bent niet verplicht om mee te werken aan het onderzoek van de politie als u verdacht wordt van een strafbaar feit. U heeft namelijk het recht om te zwijgen. Alle antwoorden die u geeft aan de politie tijdens het huisbezoek, kunnen worden opgenomen in een ambtsedig proces-verbaal. Een ambtsedig proces-verbaal is een extra sterke vorm van bewijs binnen het strafrecht en kan in sommige gevallen voldoende zijn voor een veroordeling. Geef daarom nooit zomaar antwoord op vragen en vertel absoluut niets uit uzelf aan de politie. Overleg eerst met uw advocaat!

Ontnemingsvordering

In hennepzaken wordt in de meeste gevallen ook een ontnemingsvordering aan u opgelegd op grond van artikel 36e van het Wetboek van Strafrecht. Dit houdt in dat het Openbaar Ministerie het door u met de hennep verdiende geld wil afpakken. Tijdens het verhoor zullen een aantal vragen worden gesteld aan u om vast te stellen welk bedrag u op illegale wijze heeft verkregen, zoals hoeveel oogsten u heeft gedraaid en welke kosten u heeft gemaakt. Afhankelijk van uw situatie is het verstandig om hierover wel of geen verklaring af te leggen.

Heeft u vragen, neem dan gerust voor een persoonlijk en vrijblijvend advies contact op met een van onze gespecialiseerde strafrecht advocaten. Indien u graag door ons kantoor wordt teruggebeld of uw zaak wenst aan te melden bij ons kantoor maak dan gebruik van het formulier “meld uw zaak aan “ of vul uw telefoonnummer in bij bel mij terug.

nl_NL