Zedenzaken

Een groot verschil met zedenzaken in vergelijking tot andere strafzaken is dat het verdachtenverhoor in zedenzaken meestal het sluitstuk vormt van een langdurig en uitgebreid onderzoek door de politie. Dit maakt zedenzaken zeer complex. Heeft u een uitnodiging ontvangen om te worden gehoord of bent u aangehouden in verband met een zedendelict? Heeft u vragen of kan u professionele rechtsbijstand goed gebruiken, neem dan gerust voor een persoonlijk en vrijblijvend advies contact op met een van onze zedenadvocaten. U kunt ons kantoor tijdens kantoortijden (09:00 uur tot 17:00 uur) bereiken via 013 53 53 885. In spoedgevallen zijn wij ook buiten kantooruren te bereiken op 06-10873105,  06-25077299 of 06-17002929

Indien u graag door ons kantoor wordt teruggebeld of uw zaak wenst aan te melden bij ons kantoor maak dan gebruik van de knop meld zaak aan of bel mij terug.

Tip: In zedenzaken gaat de politie vaak uit van de juistheid van de aangifte van het slachtoffer en is weinig aanvullend bewijs nodig om tot een veroordeling te komen. Zo kan een passage uit een dagboek, DNA, of een van horen zeggen verklaring al voldoende zijn. Ook kan het zo zijn dat een voor u onschuldige mededeling aan de politie voldoende is om de zaak rond te krijgen. Het is daarom in sommige gevallen verstandiger om u op uw zwijgrecht te beroepen, ook al heeft u niets gedaan. Win daarom juridisch advies in voordat u een verklaring aflegt bij de politie en beroep u totdat u met een advocaat heeft gesproken op uw zwijgrecht (artikel 29 Wetboek van Strafvordering)

Tip: Een verklaring van u aan een ander kan ook al steunbewijs opleveren. Zo kan het zijn dat de politie uw telefoon afluistert, of dat zij uw vriend of vriendin als getuige hebben ondervraagd of dat uw vriend of vriendin vrijwillig met uw versie van het verhaal naar de politie is gestapt. Ben daarom zeer terughoudend in het bespreken van uw strafzaak met anderen.

Tip: De politie kan uw goederen in beslag nemen, waaronder uw computer(s) en telefoon(s). De politie kan naar de data die zich op uw computer(s) en telefoon(s) bevindt onderzoek doen. Dit onderzoek is zeer ingrijpend en vergaand. Zo kan de politie zelfs bestanden terugvinden die door u volledig van uw computer zijn verwijderd. Geef daarom nooit toestemming aan de politie om uw computer(s) of telefoon(s) te doorzoeken en ben voorzichtig met de informatie die u via deze middelen verspreid.

nl_NL